Enngellenmeyecek katogorisindeki yer alan grublardan herhangi bir tanesinin içerisinde yer alan siteleri dışarıya liste halinde nasıl aktarabilirim ? |
Özelliğin olmadığından eminseniz, bu tür önerileri bilgi@labristeknoloji.com adresine yazabilirsiniz. Hemen değerlendirilecektir. Bu forum sorusunu refere ederek ben yolladım şimdi.Bir gelişme veya paylaşacak bilgi olursa yazacağım. |
selam.
LMC arayüzde export etme özelliği bulunmamaktadır. |
peki, böyle bir özelliğin eklenilmesi düşünülüyor mu? |
Bir güvenlik duvarı ürününün web-filter veri tabanındaki engellenecek ya da engellenmeyecek şeklinde oluşturulan veri tabanlarının export edilebiliyor olduğunu farz edersek, iş bu veritabanındaki tüm sitelerin rakip firmaların eline geçmesi ya da farklı amaçlar ile kullanılması kaçınılmaz olur. Bu sebepten ötürü export edilemiyor olması gayet normal. Zaten hali hazırdaki hiç bir UTM ya da sadece Web-Filter üreten üreticiler de, kendi veritabanlarını koruma yoluna giderler. Bu sebepten dolayı, cihazın local veritabanı kısıtlı, aynı cihazın bağlanarak sorgulama yaptığı üreticiye ait ve/veya sözleşmeli sunucusu da sadece kendi cihazına cevap döndürmektedir. |
@sednateknoloji benim kullanım amacımla sizin bahsettiğiniz konu arasında fark var, ben sizin filtre grubundaki engellenmeyecek katogorisine neden ihtiyaç duyarım ki ? |